Tips voor het zoeken naar de perfecte oppas

Een paar maanden nadat je je kind hebt gekregen, denkt iedereen wel eens ‘goh wat wil ik graag het huis even uit’. Dit kan natuurlijk niet zonder dat jij een geschikte oppas hebt gevonden.

Daarom hebben wij hier wat tips voor het zoeken bij de perfecte oppas:

  • Zoek iemand in de directe omgeving: Het is natuurlijk veel veiliger als je weet dat je baby bij iemand is die je goed kent.
  • Maak afspraken: Voordat er enige vorm van verwarring kan ontstaan is het handig als je eerst afspraken maakt over de taken die de oppas te wachten staan. Hiermee neem je de verwarring bij zowel de oppas als jezelf weg.
  • Neem een proefperiode: Vraag aan de oppas of hij/zij een keer wil komen proefdraaien. Dan kun je gelijk zien of er een klik is tussen de kinderen en de oppas.
  • Maak een gebruiksaanwijzing voor de oppas: Het is fijn om te weten dat je kinderen niet in aanraking kunnen komen met dingen die ze niet mogen. Denk hierbij aan allergieën of medicijnen.

Mocht je deze tips meenemen in je beslissing dan zijn hier wat handige sites om een oppas te zoeken:

  • Oppasbron (www.oppasbron.nl): Dit is een soort marktplaats voor het vinden van een oppas. Eerst moet je een profiel aanmaken. De kosten hiervoor liggen op €8 per maand. Daarna kan je in contact komen met verschillende oppassers.
  • Bsit (www.bsit.nl): Bsit is een nieuwe website en is bedoeld om  babysitters en ouders met elkaar in contact te brengen. Het aantal leden van Bsit bedraagt op het moment meer dan 100.000. Er zijn dus genoeg oppassers om uit te kiezen.
  • Oppassen.nl (www.oppassen.nl): Het motto van oppassen.nl is dat met 46612 actieve oppassen door heel Nederland, zij altijd een beschikbare oppas in jouw buurt hebben. Het werkt als volgt: je zoekt een profiel, neemt contact op met de oppas (ouders betalen voor een bericht, oppassers niet) en je plant een afspraak in.

We hopen dat je iets aan onze tips hebt gehad! Hebben jullie nog opmerkingen? Plaats dan vooral een comment.

Benieuwd naar onze andere blogs? Kijk dan op de blog pagina.

Liefs,

Ikkeboek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *